fbpx

Atelierul de Carte

Păpădie, apă vie și o carte dragă mie

Flori de păpădii culese pe Lună în creștere în Gemeni, moment oportun pentru adunarea florilor (Luna în semn de aer) pentru creme, ceaiuri, tincturi sau utilizare imediată. 
Acum Luna este în Rac, semn de apă; se pot aduna frunze cu potențial maxim de folosire, numai inima plină de bucurie să fie.

Apă vie de la Rodia Tilianu citire:

Pentru luni, începem de duminică să pregătim lichidul. Personal îl numesc “apă vie” (așa se regăsește și în cartea cu rețete), doar că acum, jocul nostru va prepara această apă vie, la nivelul rezonanței fiecăruia… 

Asta înseamnă că: 
Într-un recipient (recomand un borcan mare de sticla; dacă nu, este bun și bidonul mare de la apa plată), suficient de încăpător pentru a cuprinde minim trei litri de apă curata, punem tărâțe (de grâu în principal, dar dacă rezonați cu alt fel de tărâțe, puteți adăuga) 7 linguri mari, cu vârf, și turnăm apa, lăsând loc pentru cele ce vom mai adăuga. 

Apoi punem o rădăcina de ghimbir, cât un cartof, curățat de coajă și tăiat în cubulețe și 7 boabe de piper negru (pentru efect mai amplificat se poate pune un multiplu al lui 7).
De aici încolo, fiecare dintre voi, îți adaugă, conform dragului și rezonanței punctuale, ceea ce SIMTE că merge. În apă se găsesc deja trei elemente: tărâțe, ghimbir și piper. Adăugăm până la 7. Pot fi și mai multe componente, dar să fie multiplu de șapte. Dacă nu aveți idei, vă dau un ghiont pentru imaginație: felii de măr, de gutuie, semințe de oricare, curmale, stafide… coajă de ou, dacă știți sigur că oul a fost dintr-o curte, pătrunjel, oregano, mărar, mușețel, gălbenele… 

Atenție la cum vă imaginați gustul fin. Apoi, recompletăm cu apă, până la umplerea vasului.
Până luni dimineața, componentele active se transferă în apă și va fi suficient lichid viu și deplin, pentru a-l sorbi, întreaga zi.
Luni, se va bea încet acest licid, aceasta apă vie, noi ne facem treaba, apa vie își va face treaba.
Recomandarea personala este aceea ca apa vie a fiecăruia să fie AȘEZATĂ de mâna fiecăruia… prin rezonanța proprie.

Dacă vă doriți o recomandare pentru componentele apei vii, iată:
tărâțe -7 linguri mari, cu vârf
ghimbir – o rădăcină cât cartoful
piper – 7 boabe sau multiplu de 7
fructe de goji – un pumn mare
semințe de in – 3 linguri mari
semințe de chia – 3 linguri mari
stafide dulci (sau felii de măr dulce)

Până aici avem cele 7 componente. Dacă o dorim mai “puternică “, se mai pot adăuga 7 elemente:
flori comestibile cu care sunteți în rezonanță
5 mieji de nucă
5 sâmburi de migdale
coajă de ou (pentru cine are decompensare de calciu, spre exemplu)
semințe de cânepă
felii de sfeclă rosie (trebuie să fie fără chimicale – va da nuanța blândă de violet – este pentru cei ce își doresc să fie rezolvări pe sistemul circulator)
felii de măr verde, să onorăm ziua de luni.

Cu cât inima și mâna o face mai cu drag, cu bucuria întâmplării curățeniei și sănătății ce se reinstalează în corp, cu atât apa rezultată va fi  M A I   V I E ! ! !

Bucătaria fără bucătărie, Rodia Tilianu, 227 pagini, Editura Corb Alb.

Rețete de Hrană Vie, măiestrite de Doamna Inimii. Cu Prefață de Olivia Steer și Cuvânt dinainte, Vio. 50 lei.
Prima ediție a apărut în 1992, fiind cel dintâi rețetar românesc de hrană vie. Este rezultatul unui experiment parcurs de sute de oameni conștienți, în numele Prieteniei. După anul 2000, Rodia a continuat armonizarea relațiilor subtile între hrană și corp, creând gusturi pentru acasă, dar și pentru alimentația publică. 
Pentru comanda cărții, trimiteți mail pe [email protected]. 
Să fie cu bucurie!

Tu ce crezi despre acest subiect?

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 RON!

X